Private Cloud

Binnen het bedrijfsleven zien we dat er vaak nog de nodige ‘niet cloud’ software aanwezig is in de vorm van ERP-pakketten, branchespecifieke software en productie ondersteunende software. Daarnaast hikken bedrijven soms aan tegen de maandelijkse kosten en het feit dat het zelf afschrijven van apparatuur en software voor hen uiteindelijk goedkoper uitpakt.

Als u toch met een eigen omgeving wilt werken, maar u wilt wel profiteren van de mogelijkheden die ‘de cloud’ u biedt, dan kan een private of hybride cloud uitkomst bieden.

Technieken als virtualisatie en terminal services bieden de mogelijkheid om de eigen IT-infrastructuur optimaal in te zetten zoals dat binnen uw bedrijfsvoering past. Thuiswerken en werken met mobiele apparatuur is dan ook prima mogelijk.

Service level agreements en vaste prijs

Door zaken als back-up en e-mail als clouddienst onder te brengen kunt u profiteren van het beste van twee werelden. Combineer dat met een passend service level agreement (SLA) en vaste prijsafspraken en u weet precies waar u aan toe bent en wat het kost.

Tegen de tijd dat alle kritieke software door leveranciers via de cloud wordt aangeboden kan er dan altijd een nieuwe afweging worden gemaakt.