Ontmoet Jan: programmeertalenwonder en Senior Webdeveloper bij BWSS


9 jul 2015
Wie zet zich al 13 jaar onafgebroken in voor het succes van IT-bedrijf BWSS? Onze Senior Webdeveloper Jan Rademaker (33)! Ontdek één van de krachten achter ons team Development. We laten Jan aan het woord. Hij vertelt hoe het is om te leven en te werken in Deventer.

Vrijheid en gemoedelijkheid

“Ik ben opgegroeid op het Twentse platteland in Breklenkamp, tegen de Duitse grens. Programmeren was al vroeg mijn hobby. Ik volgde een MBO-opleiding ICT en kwam als stagiaire terecht bij BWSS. De klik was er direct. En een vast contract na mijn opleiding ook! Ik mocht met een groep stagiaires een nieuw product voor de financiële markt ontwikkelen, een online verzekeringsdossier. Nu, 13 jaar later, gebruiken verzekeringstussenpersonen het systeem nog steeds om dossiers in te bewaren. Samen met onze directeur Hendrik-Jan Verheij zette ik onze eerste stapjes in de wereld van de financiële dienstverlening. Inmiddels zijn we vele specialistische projecten in de verzekeringswereld verder.
Die vrijheid en dat grote vertrouwen, ik ervaar het hier nog steeds in mijn werk. Het is kenmerkend voor een baan bij BWSS. Er heerst hier een gemoedelijke werksfeer. Je kunt hier echt jezelf zijn. Maar pas wel op… Zoveel vrijheid is niet voor iedereen weggelegd! Het vergt veel discipline en doorzettingsvermogen van jou als werknemer. Als je hierover beschikt, heb je bij BWSS een topbaan!”

Abstracte denker

“Ik kan dromen in verschillende programmeertalen. Natuurlijk ben ik PHP-specialist, maar mijn favoriete programmeertaal is Python. Die programmeertaal komt vaker voor dan je denkt; zelfs op mobiele telefoons kun je Python terugvinden. De manier waarop het is opgezet is zoveel “schoner” dan veel andere programmeertalen. Ik word er als abstracte denker echt vrolijk van! Maar weinig mensen kennen de veelzijdigheid en verscheidenheid van de verschillende programmeertalen. Als het bij BWSS gaat om het opzetten van een programmeerstructuur, dan wordt mijn expertise vaak ingezet. Ik heb al die talen en technieken leren beheersen door gewoon aan de slag te gaan en door zelfstudie; inmiddels word ik gezien als interne vraagbaak over programmeertalen, databasetechnieken en Linux besturingssystemen.”

Volop initatieven

“Mijn langstlopende en tevens meest succesvolle project tot nu toe is de ontwikkeling van een softwarepakket dat de hypotheekadministratie vastlegt van de SNS-bank. We ontwikkelden dit systeem 10 jaar geleden voor een tweekoppig administratiekantoortje in Deventer. Het systeem is meegegroeid met dat bedrijf dat erg succesvol werd en is overgenomen door de SNS-bank. Een tijd lang besloeg dit project bijna mijn hele werkweek. Inmiddels zijn de meeste gebruikerswensen doorgevoerd en heb ik weer tijd voor nieuwe, uitdagende projecten voor andere klanten.
Als ontwikkelaar werk ik aan veel nieuwe, commerciële initiatieven. Op één paard wordt er hier niet gewed! Sommige ideeën worden een succes en andere initiatieven sneuvelen in de waan van de tijd. Op dit moment werk ik aan een scantool die op erg veel interesse uit de markt mag rekenen. Vanmiddag zit onze directeur weer in de boardroom van een grote bank die interesse toont. Die veelzijdigheid aan projecten maakt het werk nooit saai; ik mag altijd weer starten aan nieuwe ontwikkeluitdagingen.”

Het goede leven in Deventer 

“Ik woon sinds drie jaar vlak bij mijn werk, in een prachtig nieuwbouwproject midden in het centrum van de hanzestad Deventer. Echt ideaal! Daarvoor was ik vanuit Twente ruim tien uur reistijd per week kwijt. Die tijd kan ik nu mooi steken in mijn hobby: fietsen! Vroeger was mijn hobby programmeren, maar aangezien ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt, is er nu ruimte voor zoveel meer…
Zodra het weer het toelaat, pak ik de racefiets en rijd ik een rondje Posbank of Holterberg. In de winter pak ik regelmatig mijn mountainbike en in het weekend trek ik er regelmatig op uit. Een mijlpaal was vorig jaar een tocht van een week door de Duitse Eifel in het voorjaar met vijf vrienden. Binnenkort staat een ronde door Limburg op de planning, en die doe ik lekker in mijn eentje! Niet alleen met fietsen maak ik mijn hoofd leeg. Ook met genieten van Grunge muziek of van een goed boek, dat is het goede leven...” 

Interesse in een carrière bij BWSS? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op.